Згідно з даними сільгоспінспекціі Харківської області, станом на 1 березня 2013 року в області знаходиться на зберіганні понад 640 тис. тонн зерна, з яких близько 250 тис. тонн – продовольче зерно. У тому числі:

– більше 200 тис. тонн пшениці;

– більше 9 тис.тонн жита;

– 13 тис.тонн гречки;

– 7 тис.тонн проса.

Цього достатньо для забезпечення продовольчої безпеки до початку нового маркетингового сезону. Так, річна потреба області в продовольчому зерні (пшениця, жито, ячмінь, гречка, просо, овес, горох) з урахуванням потреби у борошні становить 400 тис.тонн. Річна потреба області у пшениці становить 330 тис.тонн, розрахункова потреба в пшениці до нового врожаю – 110 тис.тонн.

Також, в наявності 266 тис.тонн кукурудзи; більше 320 тис.тонн насіння соняшнику.

На цукрових заводах Харківщини зберігається 77 тис.тонн цукру. Річна норма споживання для області – 114 тис. тонн. Розрахункова потреба в цукрі до нового врожаю – 66 тис.тонн.