Обсяг виробництва валової продукції сільського господарства області за січень–березень 2014 р. збільшився відносно січня–березня 2013 р. на 4,4%, у т.ч. у сільськогосподарських підприємствах – на 8,2%, у господарствах населення – на 0,4%.

Стан тваринництва у січні–березні 2014 р. характеризувався такими показниками: всього в області вироблено 40,7 тис.т м’яса (реалізовано на забій худоби та птиці в живій вазі), 108,2 тис.т молока, 287,6 млн.шт. яєць. Порівняно з відповідним періодом попереднього року виробництво м’яса зросло на 10,3%, молока – на 3,1%, яєць – на 0,2%.

Сільськогосподарські підприємства обсяги м’яса збільшили на 35,9%, молока – на 6,7%, виробництво яєць залишилось на минулорічному рівні.

Частка господарств населення в загальному виробництві м’яса та молока становила відповідно 65,6% та 51,2%, яєць – 20,6%. Виробництво яєць та м’яса у цій категорії збільшилось відповідно на 0,9% та 0,4%, молока – залишилось на рівні попереднього року.

 

Заступник начальника Головного управління статистики у Харківській області О.М.Ракітіна