Як розповів газеті «Вісті Барвінківщини» головний спеціаліст-зоотехнік управління агропромислового розвитку Барвінківської РДА Олександр ФЕСЕНКО, за 9 місяців цього року у Барвінківському районі вироблено 1843,1 тонни молока, що на 690,3 тонни більше проти минулорічного періоду. За цей час збільшився і надій на одну корову (на 1131 кілограм), він зараз складає 3118 кілограмів.

З метою підтримки приватного сектора у районі діє 6 стаціонарних пунктів заготівлі молока, які зберігають цю продукцію у відповідному обладнанні для охолодження. Тут є прилади, реактиви, достатньо посуду. Транспортується молоко спеціалізованим транспортом.

Працює районна державна лікарня ветеринарної медицини та 5 державних дільничних лікарень ветеринарної медицини, які і здійснюють ветеринарне сервісне обслуговування дворів господарів, де є корови та інша живність.

Непогано йдуть справи з виробництвом м’яса, якого вироблено 823,97 тонн, що на 530,22 тонни більше проти показника минулого року. Реалізація цієї продукції у живій вазі на м’ясопереробні підприємства становить з початку року 556,6 тонн, що дало зростання на 455,9 тонн.

У молочному скотарстві налічується 580 корів, поголів’я ВРХ молочного та м’ясного напрямку збільшилося до відповідного періоду минулого року на 359 голів і становить тепер 1661 голову.

У районі утримується 4033 голови свиней, на 735 голів більше показника 2012 року. З початку року свинарі одержали 6302 голови приплоду.

У кошарах утримується 3780 овець. Вихід ягнят на 100 вівцематок становить 133 голови, всього у районі 2260 ягнят.

Тваринницькі приміщення та технологічне обладнання повністю підготовлені до зими 2013-2014 років, власникам худоби сільгосппідприємства продають грубі та концентровані корми. Сільськогосподарськими підприємствами району заготовлено 1693 тонни сіна, 1557 тонн соломи, і є на обліку 6827 тонн силосу.