Місце проведення:              м. Харків, вул. Мироносицька, 42, 2-ий поверх, конференц-зал

Дата та час проведення:     28 лютого 2013 року, 10.00 год.

 

Порядок денний

 

    Вступне слово

   Кулик Олена Григорівна     

(до 10 хв.)

Перший заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації

 

 

1. Про можливості ДП «Харківстандартметрологія» як науково-технічного експертного підприємства в питаннях якості та безпечності харчових продуктів.

Доповідач:

Будьонний Михайло Михайлович

(до 15 хв.)

 

генеральний директор ДП «Харківстандартметрологія»

 

 

 

2. Сучасний підхід до забезпечення якості та безпечності харчових продуктів. Досвід роботи із сертифікації систем управління.

Доповідач:

Твердохліб Валерій Миколайович

(до 15 хв.)

 

заступник генерального директора ДП «Харківстандартметрологія» з підтвердження відповідності

 

 

 

3. Міжнародна сертифікація по ISO 22000 та IFS (international food standart) підприємств харчової та переробної промисловості. Вимоги законодавства, схеми сертифікації, грантові програми.

Доповідач:

Мазур Григорій Владиславович

 (до 15 хв.)

 

директор TUV Rheinland Харків (Німеччина)

 

 

 

4. Вимоги ветеринарного законодавства щодо введення та застосування системи НАССР на підприємствах переробної та харчової промисловості Харківської області.

Доповідач:

Тертишник  Олександр Валентинович

(до 15 хв.)

 

заступник начальника Головного управління ветеринарної медицини у Харківській області

 

 

 

5. Здійснення державного санітарно-епідеміологічного нагляду за впровадженням та використанням систем управління безпечності харчових продуктів.

Доповідач:

Антоненко Людмила Анатоліївна

(до 15 хв.)

 

головний спеціаліст Головного управління Держсанепідслужби у Харківській області

 

 

 

 

6. Мікробіологічні ризики, що виникають при виробництві продуктів харчування із сировини тваринного походження на переробних підприємствах.

Доповідач:

Трускова Тетяна Юріївна

(до 15 хв.)

 

завідувач лабораторії Інституту тваринництва Національної академії аграрних наук України

 

 

 

 

7. Щодо участі Державної інспекції сільського господарства у Харківській області в реалізації державної політики управління безпечністю харчових продуктів.

 

Доповідач:

Назаренко Олександр Вікторович

 (до 7 хв.)

 

начальник управління контролю якості сільськогосподарської продукції Державної інспекції сільського господарства у Харківській області

 

 

8. Контроль і моніторинг за  якістю та безпечністю харчової  продукції.

Доповідач:

Калачова Світлана Миколаївна

(до 15 хв.)

 

заступник начальника Інспекції з питань захисту прав споживачів у Харківській області

 

 

Підбиття підсумків

 

 

Кулик Олена Григорівна     

(до 10 хв.)

Перший заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Харківської обласної державної адміністрації

 

Будьонний Михайло Михайлович

(до 10 хв.)

генеральний директор ДП «Харківстандартметрологія»

 

 

 

Тривалість семінару-наради   —  2 год. 25 хв.